Kešu ořechy patří bezesporu mezi nejoblíbenější ořechy vůbec. Postrádají totiž jakoukoliv hořkou chuť, ba naopak jsou až nasládlé. Milují je tedy nejenom dospělí, ale hlavně také děti. Jejich vysoká obliba je jedině pozitivní, protože ačkoliv to možná nevíte, tak právě tyto tropické ořechy obsahují obrovské množství pro tělo důležitých látek, které budou prospěšné pro vaše zdraví. Kešu jsou po botanické stránce vlastně semena, a to tropického stromu ledvinovníku západního. Už samotný název nám může leccos vysvětlit ohledně tvaru ořechů jako takových.
Obsahují vše, co vaše tělo potřebuje
Kešu ořechy jsou po nutriční stránce velmi bohatými zdroji. Obsahují hromadu důležitých látek a minerálů. Mezi nejvýznamnější patří rozhodně nenasycené mastné kyseliny, kešu jsou samozřejmě zdrojem tuků, avšak těch takzvaných zdravých. Jsou tedy vhodné i při redukční dietě, je však potřeba si hlídat množství, protože i pár kousků může obsahovat pořádnou nálož energie. Z toho mimo jiné plyne, že se tyto ořechy mohou výborně uplatňovat jako rychlé a spolehlivé zdroje energie, je to výborná svačinka, a to nejen na cestách.
Z obsahových látek určitě stojí dále za zmínku vitamíny E a K, a také ve vodě rozpustné vitamíny skupiny B. Dále zde najdete vysoké zastoupení hořčíku, fosforu, vápníku, železa, draslíku, mědi nebo třeba selenu. Zastoupení minerálních prvků je tedy skutečně rozsáhlé, a právě proto se jedná o tak kvalitní zdroj živin.
Vsaďte na neupravenou formu
Pokud chcete dodržovat správnou životosprávu, vyhněte se všem soleným nebo praženým variantám. Samozřejmě, tyto úpravy dodají oříškům ještě více na chuti, avšak myslete na to, že právě při těchto úpravách ze semen dostanete všechny nezbytné živiny, kvůli kterým je chcete mimo jiné konzumovat. Tyto úpravy tedy omezte, a raději si pochutnejte na kešu jen tak, anebo je využijte třeba při pečení.